Едно от най-необходимите и дразнещи неща в съвременни дом са кабелите. Зарядни за телефони, таблети и какво ли не висят навсякъде и, откровено казано, никой не ги харесва. За този недостатък на дома се грижи новата серия мебели и аксесоари от IKEA – красиви мебели, които съчетават в себе си безжични зарядни. Моделите се предлагат и у нас.

Нощна масичка, настолна лампа или просто подложка за зареждане, новите продукти на IKEA се стремят да скрият кабелите ви и да запазят изчистената линия на дома ви.

SELJE и NORDLI са семпли масички, които можете да поставите до леглото или дивана си или дори в коридора. А когато смартфонът ви приплаче за батерия, оставете го да почине върху знака +. Така можете да заредите батерията му, докато четете, спите или се чудите какво да си облечете тази сутрин.

Ако това не е за вас или вече имате повече масички и шкафчета от нужното, можете да изберете един от двата модела лампи VARV или RIGGAD. Те ще осветяват хола ви, докато пълнят чертичките на телефона ви. Така си спестявате нуждата от разклонител в средата на стаята, за да зареждате връзката си със света, докато гледате любимия сериал.

 

 

IKEA е помислила и за тези, които си имат всичко – серията NORDMÄRKE се състои от подложки за безжично зареждане с изчистен дизайн и варианти с една или три точки за зареждане. А ако и това не е достатъчно минималистично за вас, просто си купете JYSSEN. Вместо поставки или мебели, ще получите същинското зарядно, което пасва в процепите за кабели на повечето бюра от IKEA (като MICKE). А ако телефонът ви не поддържа стандартът Qi за безжично зареждане, можете да се сдобиете с VITAHULT калъф за смартфон, който ще се справи със задачата.

 

 

Новите мебели със сигурност ще се харесат на феновете на изчистения дизайн, но дали всички ще имат полза от тях? Кое предпочитате вие – семплите, статични безжични зарядни или гъвкавите, но недодялани кабели?

Безжичното зареждане - глупост или сериозно предимство?

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от HiEnd

Миниатюрен робот проверява самолетните двигатели в тази визия на Rolls-Royce

13 | 19.07.2018