Днес LG обяви, че V30, следващият флагман на компанията, ще бъде първият, който използва пластичен OLED FullVision дисплей. LG е предприела тази стъпка, защото OLED екраните са идеални за използване с VR приложения.

Джуно Чо, президент на LG Electronics Mobile Communications Company, казва в изявление, че в условията на силна конкуренция на смартфон пазара сега е най-доброто време да се върне към OLED екраните при мобилните устройства. 6-инчовият OLED FullVision дисплей на V30 ще бъде най-големият извит екран в мобилен телефон на LG.

Добрата новина е, че благодарение на спецификите на FullVision (18:9 или 2:1) тялото на телефона остава малко, като горната декоративна рамка е намалена с 20 процента, а долната - с 50 процента. Също така, за да се освободи още място за екран, логото на LG ще бъде преместено на гърба на смартфона.

Екранът ще бъде направен от пластмаса като по този начин ще се позволи на така наречения P-OLED дисплей да има по-извити ръбове за по-добро усещане в ръката. Новият панел е защитен с Gorilla Glass 5.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

OnePlus 5T не може да стриймва HD съдържание от Netflix и Amazon Prime Video

0 | Преди 12 ч.