Microsoft и Kaspersky Lab изглежда са постигнали примирие около съдебния им спор около антивирусния софтуер. Базираната в Москва компания за кибер сигурност се е съгласила да оттегли антитръстовите си оплаквания към Microsoft, което ще промени начина, по който тя осигурява актуализации за защита на потребителите.

Спорът между двете компании започна през 2016 г., когато Kaspersky обвини Microsoft, че пречи на конкурентоспособността. Компанията твърди, че Microsoft не е давала на други разработчици достатъчно предизвестия за всички новости за операционната ѝ система, което е пречело на работата им.

Сега Microsoft се е съгласила да работи по-тясно с антивирусните доставчици, преди софтуерните актуализации да бъдат пускани, за да смекчи проблемите със съвместимостта. В блог публикация американската компания обяви, че планира да приложи редица промени, като например да информира антивирусните си партньори за датите на пускане на Windows актуализациите. Това ще им позволи да се подготвят по-адекватно за новите версии.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Social

Тръмп забрани софтуера на Kaspersky

25 | 14.12.2017