Благодарение на официално прессъобщение днес стана ясно, че една от най-иновативните смартфон компании на пазара Nextbit Systems Inc е била придобита от Razer - компанията, произвеждаща компютърна периферия и геймърски компютри. Според прессъобщението Razer "е придобила по-голямата част от активите на Nexbit, като бордът на директорите и служителите са преминали към новата компания." В момента няма финансови данни за придобиването, но сделката е била финализирана в петък, 27 януари 2017 г.

Nextbit, която е основана от бивши членове на екипа на Android на Google и бившия шеф на дизайна на HTC, ще остане до голяма степен независима компания, действаща като "самостоятелна бизнес единица под собственото си управление", според прессъобщението. Главният изпълнителен директор на Nextbit Том Мос заяви, че "целият екип" ще бъде задържан и че сделката ще даде на компанията повече ресурси за развитие. Служителите на Nextbit ще продължат да работят в досегашните си офиси в Сан Франциско и към този момент няма да се обединяват с тези на Razer.

Мос заяви, че Nextbit "ще продължи своята мисия да прекрачва границите и да прави страхотни неща в мобилния сегмент". Много е вероятно да видим нов хардуер и софтуер в някакъв момент, но Мос не предостави никакви подробности за бъдещите планове на компанията.

Както знаете, Nextbit има един смартфон, наречен Robin, който стана възможен благодарение на груповото финансиране с кампанията в Kickstarter. Той събра много признание за своя уникален софтуер, дизайн и неограничено място за съхранение в облака. Мос заяви, че Nextbit се ангажира да доставя софтуерните актуализации на Robin в продължение на още една година. А Razer ще осигурява шест месеца гаранция на хардуера, въпреки че смартфонът е на изчерпване. Robin ще получи и актуализация до Android 7.0 Nougat този четвъртък, с която ще има подобрения в консумацията на батерия.

За Razer Nextbit е поредна покупка, след като миналата година тя придоби аудио технологичната компания THX. Предстои да видим какви нови неща ще създадат обединените компании. Може би ще станем свидетели на Razer смартфон? А вие как мислите?

 

 

Прочетете и това: Най-мощната сглобена геймърска конфигурация вече е на пазара за 24 000 лири 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

OnePlus 5T не може да стриймва HD съдържание от Netflix и Amazon Prime Video

0 | Преди 12 ч.