Последните тримесечни резултати на Snap Inc. не изглеждат никак добре. Инвеститорите на вече публичната компания трябва да се притесняват, защото Snapchat е нараснала само с 4 процента през предходното тримесечие - добавяйки 7,3 милиона потребители до общо 173 млн. Анализаторите прогнозираха увеличение до 175.2 милиона потребители, информира Ройтерс.

Тези плачевни резултати сочат, че Snapchat има сериозен Instagram проблем. За сравнение Instagram продължава да се разраства с впечатляващо темпо, като компанията е добавила 100 милиона потребители в периода между декември 2016-а и април 2017 година, или около 20 милиона потребители на месец.

Потребителите все повече използват Stories функцията на Instagram и от пускането й през август 2016 г. тя има 250 милиона активни потребители, които явно са мигрирали от Snapchat към Instagram.

Ако има нещо, което сме научили за технологичната индустрия, е, че да бъдеш първи не е достатъчно, за да останеш на първо място. Snapchat трябва да се опита да си върне потребителите или да започне да расте по-бързо, защото много скоро ще се сблъска с проблеми, с които за съжаление няма да може да се справи.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

iOS 11.1.2 е тук, за да отстрани проблема със замръзващите екрани на iPhonе X

51 | Преди 16 ч.