Приходите на Nvidia за последната четвърт са повече от задоволителни за инвеститорите на технологичния гигант. Общите приходи на компанията са достигнали 2.23 млрд. долара при очаквани от анализаторите 1.96 млрд. Нетните приходи са стигнали 583 млн. долара, което е двойно увеличение спрямо тези от предходната финансова четвърт. 

Най-голям принос за високите печалби на Nvidia имат графичните й гейминг процесори, които в последно време намират приложение в миньорството и обработката на транзакции на криптовалути по думите на CEO-то на Nvidia Дженсън Хуанг, цитиран от Ройтерс. Bitcoin, която популяризира криптовалутите в световен мащаб, все още е най-популярната в света, но модерната криптовалутна вълна е предизвикана от появата на нови състезатели в сегмента като Ethereum. Според Хуанг този пазар тепърва ще се разраства и ще има нужда от още по-мощни чипове за обработка на транзакциите и "копаенето" на монети.

И макар приходите на Nvidia да са наистина големи по отношение на графични процесори, компанията не е успяла да срещне очакваните резултати в другите сегменти, в които оперира. Бизнесът с центрове за данни, чиито клиенти са компании като Amazon Web Services и Corp's Azure на Microsoft, са достигнали приходи от 416 млн. долара при очаквани 423.3 млн според FactSet. Автомобилният сегмент пък е отбелязал повишение на приходите с 19.3% до 142 млн. долара, но отново не е оправдал очакванията от 146.2 млн. долара. Тези две неща доведоха до падане на цената на акциите на Nvidia с 6.6%, съобщават Ройтерс.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Видео: Как избрахме най-добрите смартфони на годината?

16 | Преди 16 ч.