Сагата около Star Citizen, най-големия сапунен мехур в гейминга, продължава да набира скорост. Поредният повод да споменем играта е свързан с ново дело, заведено от немската Crytek, която твърди, че при създаването на масовото онлайн заглавие са нарушени поредица от патенти и договори.

Искът на компанията е срещу разработчиците от Cloud Imperium Games и Roberts Space Industries и в него се казва, че двете студиа са нарушили условията на ползване на известния енджин CryEngine, предава Gamasutra.

Първоначално Star Citizen се разработваше именно с CryEngine, но през зимата на 2016 г. той бе заменен с енджина Lumberyard на Amazon - също базиран на CryEngine. И точно тук възникват проблемите.

Според Crytek разработчиците не са упоменали правилно всички запазени марки и защити на ползвания от тях CryEngine, а освен това не са спазили забраната сорс кодът на CryEngine да не се използва в други енджини и под друга форма. Исканията на немците са за скромните 75 000 долара плюс допълнителни обезщетения, както и за неизползване на никакви части от CryEngine в работата по Star Citizen.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Play

Шон Бийн умира в много филми, ще го направи и във видео игра

0 | 18.10.2018