Nintendo Switch прилича на геймърски таблет и в това няма нищо лошо. Но според компанията Gamevice нещата не спират дотук и хибридната конзола уж е откраднала нейна идея за дизайна си.

Производителят на аксесоари твърди, че Nintendo директно нарушава патент за геймърския Android таблет Wikipad, а отделящата се двойка контролери на Switch пък е в нарушение на същата такава идея на Gamevice за допълнителни контролери за телефони и таблети.

В иска на Gamevice се твърди, че Switch и неговите контролери са прекалено сходни с визията на компанията и в отговор тя иска както обезщетение, така и забрана на продажбите на Switch. Засега нито една от двете страни не коментира случващото се пред медиите.

Wikipad таблетът бе анонсиран през 2012 г. и обещаваше напреднали функции като 3D образ без очила и стрийминг на игри. За съжаление поредица от забавяния и промени по дизайна намалиха ентусиазма и въпреки че джаджата не бе пълен провал, Gamevice в крайна сметка се отказа от нея и се насочи към мобилните аксесоари.

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Play

Най-добрите български геймъри ще мерят сили на ASUS Game Arena на 26 ноември в София

7 | 17.11.2017