Днес Volkswagen и Nvidia обявиха, че работят заедно, за да разширят използването на изкуствен интелект и технологиите за дълбоко обучение отвъд автономните превозни средства и в други области на бизнеса.

През 2014 г. VW създаде своя лаборатория за данни в Мюнхен. Миналата година нае проф. Патрик ван дер Смагт, който да ръководи специален екип за разработка на изкуствен интелект. Задачата на екипа е да вгради тази технология в области като "роботизирани предприятия" и др.

Германският автомобилен производител заяви, че работи върху метод, който да допринесе за оптимизиране на трафика в градовете и градските райони, като същевременно вижда потенциала за сътрудничество между човек и робот.

"Изкуственият интелект е ключът към цифровото бъдещето на Volkswagen Group. Ние искаме да развием и да приложим високопроизводителни системи с изкуствен интелект. Ето защо ние разширяваме нашите експертни познания. Сътрудничеството с NVIDIA ще бъде важна стъпка в тази посока", каза д-р Мартин Хофман, CIO на Volkswagen Group, в свое изявление.

Извън работата с VW, Nvidia ще работи и с други стартиращи компании в автомобилната индустрия. Nvidia вече работи с VW-Audi за разработка на самоуправляващи се коли, които трябва да са на пазара до 2020 г. VW работи и с Qualcomm върху свързването на автомобилите и интелигентните системи в автомобила.

Отделно от това днес Nvidia обяви, че Volvo и Autoliv също работят с нея над самостоятелно шофиращи се коли, които трябва да са на пазара през 2021 г. Nvidia работи и с автомобилните доставчици ZF и Hella за изграждане на допълнителни стандарти за безопасност за своята платформа за автономни автомобили.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Анди Рубин се върна на работа в Essential

0 | Преди 16 ч.