Ако търсите по-евтин електрически автомобил, то доста вероятно е новият Nissan Leaf да е колата за вас. Въпреки че има по-къс пробег от Chevy Bolt или Tesla Model 3, японската кола ги удря там, където боли най-много - в цената.

2018 Nissan Leaf ще струва 29 990 долара за базовия си вариант, което е с 5000 долара по-малко от базовия Chevy Bolt и от Tesla Model 3. За по-платежоспособните купувачи са предвидени и два по-луксозни варианта.

Батерията на Nissan Leaf е 40 kWh, което е две трети от капацитета на другите два модела, което означава, че колата ще има пробег от около 250 километра. Срещу парите си обаче получавате 147 конски сили, което е доста повече от сегашната версия и нейните 107 конски сили. Очевидно е, че тук не може да става дума за сравнение с Model 3, където със сигурност тази стойност е по-висока, нито с Chevy Bolt, който пък има 200 коня.

Независимо от това, ако финансовите съображения са водещи - а няма как да си кривим душата - те са водещи за мнозина, - то новият Nissan Leaf е интересно решение. Колата ще бъде обявена официално през септември.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

OnePlus 5T не може да стриймва HD съдържание от Netflix и Amazon Prime Video

0 | Преди 12 ч.