Първата модификация Mercedes G-Class датира от далечната 1979 година и оттогава дизайнът и стилът на автомобила остават почти непроменени. Но сега Mercedes се кани да представи първата голяма промяна във вътрешността на новата G-класа и заяви, че това ще е най-значимата трансформация в историята на превозното средство.

Интериорът е много ефектен, с двуцветна кожа и лъскави хромирани елементи. Налични са орнаменти от дърво, както и други хубави щрихи. Интериорът изглежда заимстван от много скъп и луксозен SUV. Водачите сега имат пълен контрол върху информационно-развлекателната система, без да сваляте ръцете си от волана.

Кормилото също има чувствителни на допир сензорни бутони за управление. Устройствата имат аналогови циферблати и цялата част на арматурното табло е с нов дизайн. Купувачите могат да получат алтернативно арматурно табло с голям 12.3-инчов екран, показващ виртуални инструменти. Тези инструменти могат да бъдат подредени в три стила, включително класически, спортен и модерен.

Mercedes добавя на всяка G-класа Schöckl значка, тъй като автомобилите са тествани в планината. Много важна роля ще играе олекотяването, като се споменава, че в зависимост от версията G-Class ще загуби до стотина килограма от общото си тегло. При двигателите налице ще е нов 2.9-литров редови 6-цилиндров дизел на Mercedes, както и вече налагащият се 4.0 битурбо за AMG моделите.

 

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Гъвкавият смартфон на Samsung ще може да се използва като таблет

18 | Преди 8 ч.