Когато говорим за електрически превозни средства, постигащи рекорден пробег, най-вероятно си мислите за някоя компактна кола, снабдена с издръжлива батерия. Наскоро ново EV превозно средство постави рекорд, преодолявайки 1700 км с един заряд, но в него наистина няма нищо малко.

Въпросният рекордьор е дългият 12 метра електрически автобус на Proterra, който успя да измине въпросното състояние, поддържайки средна скорост от 30 км/ч. Действително тази скорост е много ниска, но в реални условия в честите задръствания на големия град, където такъв автобус вероятно ще се движи, скоростта няма да бъде много по-висока.

Поставеният рекорд трябва да помогне на Proterra да привлече вниманието на потенциални купувачи като градски транспортни власти.

Основното предизвикателство тук е те да бъдат убедени, че въпреки по-високата цена електрическите рейсове са добра алтернатива. Автобусът на Proterra струва около 750 000 долара, но има по-ниски разходи за поддръжка и очевидно е много по-щадящ за околната среда.

 

 

 

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Фатално: автономна кола на Uber уби пешеходка

3 | Преди 13 ч.